Čím by se měl vyznačovat přírodní lak na nehty

Neměl by se po pár dnech loupat – k čemu by vám byl lak, i když je přírodní, kdyby se začal odlupovat již po dvou dnech a musel by se aplikovat několikrát týdně? Přinášel by vám jen samé zbytečné starosti a ukrajoval drahocenný čas. Přírodní laky počítají s tím, že vydrží na nehtech přibližně týden neporušené, a mohou se využít i pro lakování nehtů u nohou.

nalakované nehty na rukou i nohou

Není to dětský lak – možná víte, že se prodávají i dětské barevné i bezbarvé laky, rovněž netoxické, ovšem počítá se s tím, že je děti snadno smyjí nebo seškrábnou i bez odlakovače. Dětské laky mají omezenou trvanlivost, i když svůj účel zpravidla splní. Přírodní lak na nehty pro dospělou populaci není dětský, tedy měl by vydržet mnohem déle a větší zátěž.

Přírodní i odlakovač – kromě přírodních laků existují na stejné bázi i odlakovače, výrobci pamatují i na tuto skutečnost, neboť odlakovač má s největší pravděpodobností doma každá žena, co si lakuje nehty.

lak na nehtech na rukou

Žádné mikroplasty – mikroplasty patří v dnešní době k velmi diskutovanému tématu. Zamořují doslova celý svět již desítky let. Vyskytují se všude kolem nás, dokonce i v ovzduší a mohou přispět k výraznému znečištění planety a ke zdravotním problémům lidstva. V přírodních lacích na nehty žádné mikroplasty nenajdete.

Žádné jedy – v přírodních lacích i odlakovačích nenaleznete nejrozšířenější toxické chemikálie, s nimiž se pracuje při výrobě syntetických barev. Jsou to především toluen a xylen, případně změkčovadla – estery kyseliny ftalové, známé jako ftaláty.

Šetrný pro životní prostředí – toxické chemikálie ubližují nejen vám, ale i vašim dětem, které jsou je nuceny vdechovat při aplikaci laků či odlakovače. Tyto látky negativně působí na domácí zvířata, rostliny, a stejně tak je tomu v přírodě, pokud lidé zbytky laků či nevyužité ampule odhazují do běžného komunálního odpadu.